ប្រភព៖ RFI​​ ​ (http://www.khmer.rfi.fr/features/info/)

ស្រែអំបិល​នៅ​ប្រទេស​កម្ពុជា

ស្រែអំបិល​នៅ​ប្រទេស​កម្ពុជា

©ញឹម​ សុផល

អំបិល គឺ​ជា​សារធាតុ​ចាំ​បាច់​ម្យ៉ាង​ដែល​សរីរាង្គ​កាយ​ត្រូវ​ការ​ជា​ចាំ​ចាច់​ ដើម្បី​ទ្រទ្រង់​ជីវិត។ ប៉ុន្តែការ​ប្រើ​ប្រាស់​សារធាតុ​ប្រៃ​ជ្រុល​ហួស​ហេតុ​ពេក​ ក៏​អាច​នាំ​ឲ្យ​មាន​គ្រោះ​ថ្នាក់​ដល់​សុខភាព​ដែរ។ ហេតុ​ដូច្នេះ​ហើយ​បាន​ជា លោក​វេជ្ជបណ្ឌិត​ ទូច ឃុន ដែល​បាន​ទទួល​សិក្សា​ផ្នែក​អាហារូបត្ថម្ភ​ ពី​ប្រទេស​បារាំង បាន​ណែនាំ​​មិន​ឲ្យ​ធ្វើ​ម្ហូប​អាហារ​ដាក់​អំបិល​ផង ទឹក​ត្រី​ផង លាយ​ជាមួយ​ប្រហុក​ទៀត​ នៅ​ក្នុង​សម្ល​តែ​មួយ​។ សូម​ស្តាប់​ប្រសាសន៍​របស់​លោក​វេជ្ជបណ្ឌិត ដើម្បី​កាន់​តែ​ជ្រាប​ច្បាស់​អំពី​រង្វាស់​រង្វាល់​នៃ​សេចក្តី​ត្រូវការ​អំបិល​នៅ​ក្នុង​រាង​កាយ​របស់​មនុស្ស​ម្នាក់ៗ។

Posted on ខែមករា 1, 2012, in នាទីសុខភាព. Bookmark the permalink. Comments Off on នាទីសុខភាពនិងអនាម័យ.

ការ​បញ្ចេញ​មតិ​ត្រូវបានបិទ។

%d bloggers like this: