ប្រភព៖ RFI​​​ ​

(http://www.khmer.rfi.fr/Interview%20with%20Lor%20Kim%20Song%20%3A%20 Formol)

គេ​អាច​ដាក់​Formol លើ​បន្លែឬ​សាច់ ដើម្បី​ឲ្យ​នៅ​ស្រស់​ល្អបាន​យូរ

គេ​អាច​ដាក់​Formol លើ​បន្លែឬ​សាច់ ដើម្បី​ឲ្យ​នៅ​ស្រស់​ល្អបាន​យូរ

©ម៉េងហួរ/RFI

សារធាតុ​គីមី ត្រូវ​បាន​គេ​ប្រើ​ប្រាស់​កាន់​តែ​ច្រើន​ឡើងៗ​នៅ​ក្នុង​ចំណី​អាហារ និង​បន្លែ​ផ្លែ​ឈើ នា​រយៈ​ពេល​ចុង​ក្រោយ។ សារធាតុ​គីមី ដែល​ពេល​ខ្លះ​ ត្រូវ​បាន​គេ​ប្រើ​ដើម្បី​ជា​ប្រយោជន៍​ក្នុង​អាហារ ប៉ុន្តែ​ពេល​ខ្លះ​ទៀត​វា​បាន​បង្ក​គ្រោះ​ថ្នាក់​យ៉ាង​ខ្លាំង​ដល់សុខភាព​ និង​ដល់​អាយុ​ជីវិត។ សុវត្ថិភាព​ចំណី​អាហារ​ដែល​កំពុង​ចោទ​ខ្លាំង​នៅ​ក្នុង​សង្គម​ក្នុង​ពេល​បច្ចុប្បន្ន​នេះ។

ដោយ​ហេតុ​ថា​ថ្នាំ​គីមី​ក្នុង​អាហារ​មាន​ច្រើន​ប្រភេទ នៅថ្ងៃ​នេះ​លោក​វេជ្ជបណ្ឌិត ឡោ គីមសុង គ្រូពេទ្យ​ជំងឺ​ទូទៅ​នៅ​ប្រទេស​បារាំង សូម​ជម្រាប​ជូន​អស់​លោក​អ្នក​នាង​អំពី​ សារធាតុ​ ហ្វ័រម៉ុល (Formol) ដែល​គេជួប​ប្រទះ​ញឹកញាប់​ក្នុង​ការ​រស់​នៅ​ប្រចាំ​ថ្ងៃ។

ពាក្យគន្លឹះ : កម្ពុជា – ចំណីអាហារ – សុខភាព

Posted on ខែមករា 1, 2012, in នាទីសុខភាព. Bookmark the permalink. Comments Off on សារធាតុ​ហ្វ័រម៉ុល​ក្នុង​ចំណី​អាហារ​ និង​បន្លែ​ផ្លែឈើ.

ការ​បញ្ចេញ​មតិ​ត្រូវបានបិទ។

%d bloggers like this: